Gyulán a lépcsőházak kapukódjait ismerve gyűjtik az aláírásokat a fideszes aktivisták

Kis-Magyarország

A Törökzugi lakótelepen többen azt tapasztalták, a fideszes aktivistánál egy papírra felírva szerepeltek a kapukódok, így járta a háztömböket. Kerestük a helyi Fideszt, de egyelőre nem válaszoltak.

„A múlt szombat délelőtt szembesültünk azzal, hogy fideszes aktivisták úgy keresik fel a Külső Törökzugi lakótelep lépcsőházait, hogy ismerik a kapukódokat, így akadálytalanul jutnak be folyosókra és csöngetnek be lakásainkba. Az egyik aláírásokat gyűjtő hölgy nem tudott érdemi magyarázatot adni, honnan ismeri a lépcsőház- és kapukódot, ezért nyomozni kezdtünk. Megkerestük a közös képviselőnket, aki a leghatározottabban állította, hogy a postán kívül senkinek nem adta ki azokat. Ráadásul a kézbesítőket foglalkoztató Magyar Posta Zrt. is csak titoktartási kötelezettség mellett kaphatja meg a négy számjegyből álló kódokat” – mondta a Törökzugi sor egyik lépcsőházának nyugdíjas lakója a Narancs.hu-nak.

Hozzátette, hogy az eset annál is érthetetlenebb, mert igen tetemes ráfordítással nemrégiben cserélték ki a lépcsőházakban a biztonsági rendszert, alig fél éve kapott mindenki új kapukódot. Megtudtuk, annak a beszélgetésnek, amelyet az aláírásokat gyűjtő fideszes aktivistával folytatott, még három szomszédja is szem- és fültanúja volt, s ők ugyanúgy elképedtek, mint ő. Jelezte azt is, hogy a lépcsőházakba bejutást jelentő kódok egy külön papíron sorakoztak az aláírásokat gyűjtő nőnél, ezt vette elő, ahogy járta lakótelepet. Emellett látni vélték, hogy megadott címekre érkezett az aktivista, így nem zárható ki, hogy (Kubatov)-listából „dolgozott”.

„Bármely párt esetében szóvá tenném ezt a helytelen gyakorlatot, aminek akár személyiségi jogi vonatkozásai is lehetnek, de hogy biztonsági szempontból nem megnyugtató, azt állíthatom. Elég tovább gondolni, ha egy aktivista tudja a kódokat, akkor mások is tudhatják, arról nem beszélve, hogy épp az aláírásgyűjtő is átadhatja másnak. Mi pedig annak tudatában építettük ki és fizettünk sokat az új biztonsági rendszerért, hogy akárki nem jöhessen be a lépcsőházainkba. Itt vagyonvédelemről és a nyugalmunkról egyszerre van szó” – fűzte tovább gondolatait a gyulai nyugdíjas nő. A történtek alapján az sem elképzelhetetlen, hogy más gyulai lakótelepek lépcsőházainak kapukódjait is ismerhetik a Fidesz aláírásgyűjtő aktivistái.

A történtekkel kapcsolatban megkerestük Alt Norbertet, a Fidesz gyulai elnökét, aki egyben a békési fürdőváros alpolgármestere, kampányfőnök. Azt kérdeztük tőle, honnan vannak meg a kapukódok a Fidesz Gyulán dolgozó aktivistáinak, s mindezt személyiségi jogi, biztonsági és egyéb szempontból megnyugtatónak tartja-e. Alt Norbert cikkünk megjelenéséig nem válaszolt kérdéseinkre; ha később mégis érleznek válaszok, közölni fogjuk.

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk