Legfrissebb Narancs

MaNcs 36. évf. 19. sz. (2024.05.08.)

MaNcs 36. évf. 19. sz. (2024.05.08.) Olvass bele

MaNcs 36. évf. 19. sz. (2024.05.08.)

MaNcs 36. évf. 19. sz. (2024.05.08.) Olvass bele

MaNcs 36. évf. 19. sz. (2024.05.08.)

MaNcs 36. évf. 19. sz. (2024.05.08.) Olvass bele

Az elszalasztott lehetőségek városa: fejlődik, vagy csődközelben van Szolnok?

  • Massay-Kiss Andrea
  • 2024. május 15.

Jó pár kihívással kell szembenéznie annak, aki 2024-ben Szolnok polgármestere lesz: a megyeszékhelyen korábban elkezdett beruházások egy része a mai napig nem készült el, vagy egész egyszerűen ígéret maradt, a lakosság csökken, kevés az igazából versenyképes vállalkozás, megszűnt a város közlekedési csomópont jellege, nincs önálló felsőoktatási intézménye.

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.

Kérik vissza Szepit

Kiskunhalason civilekkel együtt fideszes politikusok tüntettek egy főhatósági döntés, a kórházigazgató menesztése miatt. Mivel a leváltást senki sem indokolta, a helyiek intrikát sejtenek mögötte, és meg is találták a bűnöst.

Távolságtartás

A három még logikus és észszerű. Sőt, a három elvárható (a Tisza Párt és az MKKP potenciális szavazói szemszögéből mindenképpen), s aligha sérelmezhető (a rivális pártok híveinek perspektívájából) – ennyi kerületi polgármesterjelölt kell ugyanis a fővárosi listaállításhoz.

„Önmagát gyilkolja”

A 70. születésnapját ünnepli az idén, és jó három évtizede vezeti a Budafoki Dohnányi Zenekart. Az ifjúsági beavató koncertekről és arénashow-król is kérdeztük Hollerung Gábort, aki azt is elmondta, hogy mi a baj a zenei maradisággal.

„Kicsinek és vesztesnek látszott”

Dömötör András színész, rendezővel a Mefisztóland bemutatója kapcsán beszélgettünk a nemzeti maszlagot hirdető színházi kisiparosokról, a szélsőjobb térnyeréséről, a dühös hazafiságról, a megalkuvás árnyalatairól.

Támogassa a Magyar Narancsot!


Ahhoz, hogy a viharos ellenszélben talpon tudjunk maradni, önre is szükségünk van.
A létünkért küzdünk – és önért is. Ne engedjük el egymást semmiképp! Támogassa a Narancsot!