Célkeresztben L. Ritók Nóra Magyar Péterék adománya miatt

  • narancs.hu
  • 2024. május 7.

Belpol

A kuruc.info és a Magyar Jelen fontosnak tartotta elmagyarázni, „milyen irányultságú személy” az Igazgyöngy Alapítvány vezetője.

Az Igazgyöngy Alapítvány fogja szétosztani három nehéz sorsú család között azt a hárommillió forintot, ami Magyar Péter nevezetes napszemüvegének elárverezéséből folyt be. Ez a Tisza Párt vasárnapi debreceni  tüntetésén derült ki: az alapítvány vezetője, L. Ritók Nóra a színpadon jelképesen átvette az adományt az ellenzéki politikustól. 

Az eseményről írt a kuruc.info, és ezt az írást szemlézte hétfőn a Magyar Jelen nevű hírportál. A cikk azt magyarázza el, hogy L. Ritók Nóra „milyen irányultságú személy”, az alapján, hogy mikor milyen cél érdekében, kikkel együtt állt ki. A szélsőjobbos propagandalap szerint „nem csak a cigányimádó MZP van odáig L. Ritók szakértelméért, hanem Gyurcsány felesége is”.

„Magyar Péter tüncijén milyen szervezet jelent meg? Na, milyen? Hát persze, hogy egy igazi Soros-szervezet” – ez a Megafon által hirdetett Bohár Dániel-videó ajánlója. Bohár részletezi, milyen a kapcsolat az Igazgyöngy és Soros között, és levonja a következtetést: „összeált a mozaik: Sorosék az elmúlt hetekben-hónapokban Magyar Péter alá tolták a mozgalmat, az alapítványt”.

Mindez azért történik, mert L. Ritók Nóra vasárnap ott volt a színpadon, hogy átvegye az adományt, pedig az a pénz tényleg a legméltóbb helyre került – ez Karácsony Gergely olvasata a történtekről.

A főpolgármester Facebook-posztban reagált: „az aljas, hazug és ostoba rogáni propagandagépezet most azt az embert vette célba, aki egész életét a legszegényebb sorsú gyerekek oktatásának, támogatásának szenteli, aki annyi, de annyi szegénysorsú gyereket rángatott ki a nyomor reménytelenségéből tanítással, neveléssel, szeretettel és odaadással”.

„Egyre edzettebb vagyok, és talán bölcsebb is, és egyre inkább sajnálom azokat, akik a rágalmazásban teljesednek ki, a gyűlöletkeltésben. (Azt persze nagyon sajnálom, hogy ezt az én becsületesen befizetett adóforintjaimból is teszik.)” – írta L. Ritók Nóra, megköszönve Karácsony támogató gesztusát és a a megerősítő kommenteket.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk