Dobrev Klára szerint felelőtlenség Magyar Pétertől, hogy ellenzéki polgármesteri pozíciókat veszélyeztet

  • narancs.hu
  • 2024. május 6.

Belpol

Szerinte aki nem együttműködő, az Orbán rendszerét erősíti. 

„Magyar Péter pártja sikeres ellenzéki polgármesterekre indul rá, és veszélyezteti, hogy a Fidesztől polgármesteri pozíciókat nyerjünk el. Én ezért nagyon mérges vagyok, mert 2019-ben az ellenzéki közösség legnagyobb sikere volt, hogy önkormányzati szinten több mint hárommillió embert szabadítottunk fel a Fidesz uralma alól. Ezek az önkormányzatok mostanra már bizonyítottak, például Budapesten Karácsony Gergely és Tüttő Kata vezetésével, de sikeres példaként említhetem még a budapesti ellenzéki polgármestereket, illetve Szombathely és Pécs polgármesterét is. 

Rendkívül felelőtlen hozzáállás kockáztatni, hogy ezeket a polgármesteri pozíciókat visszaszerezze a Fidesz. 

Ráadásul tényleg megkérdőjelezi, hogy Magyar Péter az Orbán-rendszert akarja-e leváltani” – nyilatkozta Dobrev Klára az Indexnek. 

A DK EP-listavezetője szerint az „orbáni hazug választási rendszer”, amit saját magára szabott, nagyon komoly csapdát állított mindenki számára. A csapda az, hogy Orbán rendszerét csak akkor lehet lebontani, ha egy az egy ellen indulnak vele szemben. Direkt azért találták így ki, hogy megnehezítsék az elégedetlenek nagyszámú összefogását, miközben az emberek túlnyomó többsége elégedetlen Orbán rendszerével. „Ahhoz tehát, hogy le tudjuk váltani, koalíciót kell kötni, együtt kell működni már a választások előtt. A ’19-es önkormányzati választáson azért tudott nagy sikert elérni az ellenzék, mert ezt végre minden különbözőség ellenére mind megértettük”. Dobrev együttműködést, együttműködésre való készséget vár az ellenzéki oldalon. Szerint akiben ez nincs meg, az Orbán rendszerét erősíti. 

A Tisza Párt négy polgármesterjelöltet indít a fővárosban. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk