Holokauszttagadó iráni exelnökkel fotózkodott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora

  • narancs.hu
  • 2024. május 8.

Belpol

Mahmúd Ahmadinezsád keresztényellenes nézetei miatt is lehetne bírálni.

A 444.hu egy olyan fotóról ír, amin a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) vezetése a Ludovika előtt pózol a nemzetközi körökben páriának számító, Iránban is peremre szorult, vallási szélsőséges, zsidó- és kereszténygyűlölő expolitikussal. A képen Ahmadinezsád mellett Deli Gergely rektor látható, illetve korábbi iráni politikai vezetők és Irán budapesti nagykövete. A cikk szerint a Budapesten készült hírfotók és videók az iráni sajtóban jelentek meg.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tagadja, hogy közük lenne Ahmadinezsád látogatásához. „A kormány nem fogadta a volt iráni elnököt. Programja egyetemi program” – közölte Szijjártó tárcája. Az említett cikk ugyanakkor megjegyzi, az iráni médiában látható videók szerint a volt elnök államfőhöz méltó fogadtatást kapott a Liszt Ferenc repülőtéren. Az NKE egyelőre hallgatásba burkolózott, nem válaszolt a sajtó kérdéseire.

Ahmadinezsád 2005-től 2013-ig töltötte be az elnöki tisztséget Iránban. A Mazsihisz tiltakozott a meghívása ellen, hiszen, mint felhívták rá a figyelmet, az iráni elnök holokauszttagadó és Izrael-ellenes nézeteiről ismert. „Az pedig nemcsak felháborító, hanem fájdalmas is, hogy a volt iráni elnök éppen azokban a napokban tartózkodik Budapesten, amikor a magyar zsidó közösség a 80 évvel ezelőtti vészkorszak áldozataira emlékezik idehaza és Auschwitzban” – hangsúlyozzák. Izrael budapesti nagykövetsége is felháborodott Ahmadinezsád látogatása miatt.

Arról, hogy a szélsőséges politikust meghívta a Fidesz gründolta egyetem, lapunk is hírt adott.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk