Négy éve nem volt ilyen magas a Velencei-tó vízállása

  • narancs.hu
  • 2024. április 29.

Belpol

146 centiméter. Átlagosabb csapadékosabb volt az időjárás, és 6,7 millió köbméter vizet vezettek víztározókból a tóba. 

Az Országos Vízjelző Szolgálat (OVSZ) adatai szerint hétfő reggel Agárdnál 146 centiméter volt a Velencei-tó vízállása. Az OVSZ a Telex kérdésére elárulta, hogy a tó vízállása az agárdi vízmércén legutóbb 2019. július 3-án volt ilyen magas – számolt be a lap. 

Az OVSZ szerint az elmúlt évben az átlagosnál csapadékosabb volt az időjárás, 2023 decembere óta 16 cm csapadék hullott a Velencei-tóra és vízgyűjtőjére. Emellett a vízpótlási céllal létesült Pátkai- és a Zámolyi-tározóból 2023. december 19. óta összesen 6,7 millió köbméter vizet vezetett a Velencei-tóba, ami csaknem 27 cm-t emelt a vízszinten.

„A Zámolyi-tározóból jelenleg is tart a vízpótlás, ami még néhány centimétert emel majd a tó vízszintjén. Valamint az előrejelzésekre alapozva még érkezhet csapadék a vízgyűjtőre, így reményeink szerint a turisztikai szezon elejére a Velencei-tó vízállása elérheti a 150 cm-t” – válaszolta a szolgálat. 

Pár éve még arról szóltak a hírek, és készültek felvételek, hogy milyen alacsonyan van a Velencei-tó vízállása. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk