Schadl bizalmi emberét indítja a Fidesz Zuglóban

  • narancs.hu
  • 2024. április 30.

Belpol

Garabits Márton a 10. számú választókerületben indul. 

Garabits Márton ügyvéd évek óta Schadl végrehajtó irodájának és egy másik cégének ügyeit intézi, egyben ő a Fidesz képviselőjelöltje Zugló 10. számú választókerületében a június 9-ei önkormányzati választáson – írja a 24.hu

A lap szerint a Völner-Schadl-ügy nyomozati irataiban többször is szerepel a fideszes ügyvéd neve, 2021-ben például egy érdi ingatlanvásárlás alkalmával képviselte a Schadl és szintén vádlott felesége tulajdonában álló ingatlanos céget. A cégbírósági dokumentumok szerint Garabits még az idén februárban is megbízást kapott Schadl végrehajtói irodájától. Sőt, 2022-ben Schadl György személyesen írt alá ügyvédi meghatalmazást a részére. Erre a börtönben kerülhetett sor, ugyanis Schadlt 2021 novemberében letartóztatták, és csak két év után, tavaly novemberben engedték ki, a büntetőpere pedig csak tavaly februárban kezdődött el.

Schadl György sofőrje és személyi asszisztense által vezetett naplóban olvasható egy idézet, amely egészen pontosan így szól: 

„Garabits Marcinak 2m Ft vinni + paladino, protrust aláíratva + 66 mFt”.

A lap szerint a „protrust” és a „paladino” két felszámoló céget jelöl. Az előbbi a ProTrust Reorganizáció Felszámoló és Befektetési Kft., az utóbbi pedig a Paladino Felszámoló Kft: mindkét társaság Schadl György 65 éves édesanyjának érdekeltsége, aki a semmiből jelent meg a kormány által 2021-ben újraosztott felszámolói piacon.

A ProTrustban eleinte 50 százalékos tulajdona volt Schadl édesanyjának, Hazai Edit Rozáliának, mára viszont az Opten cégadatai alapján kizárólagos tulajdonos. A társaság a közelmúltig egy Schadl és felesége érdekeltségében álló Városmajor utcai irodaházba volt bejegyezve. A Paladinóban Schadl anyjának 50 százalékos tulajdonrésze van. E cég társasági szerződését Garabits Márton jegyezte ellen ügyvédként, a másik tulajdonosa, Schreiber Katalin pedig Garabits felesége.

A lap megkereste Garabits Mártont, aki nem tagadta, hogy a felesége és Schadl édesanyja üzlettársak, ám írásban ígért tájékoztatást. Végül hiába tettek fel neki kérdéseket levélben, ügyvédi titokra hivatkozva nem válaszolt.  

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk