Súlyosabb büntetést kér Gyárfás Tamásra az ügyészség

  • narancs.hu
  • 2024. május 9.

Bűn

Kezdeményezték a letartóztatását is.

Benyújtotta a Fővárosi Ítélőtáblához másodfokú indítványát a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélettel kapcsolatban a Fenyő-gyilkosság ügyében – írja a Népszava.

Az erről szóló közlemény felidézi, a Fővárosi Főügyészség 2019 nyarán emelt vádat Gyárfás Tamással, valamint Portik Tamással szemben, az ismert médiavállalkozó, Fenyő János megölése miatt folytatott büntetőügyben. A Fővárosi Törvényszék 2024. február 8-án kihirdetett elsőfokú ítéletével Gyárfást bűnösnek mondta ki bűnsegédként, míg a többszörösen büntetett Portikot felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettében. A bíróság Gyárfást 7 év végrehajtandó szabadságvesztésre, társát pedig életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte azzal, hogy – a jelenleg is más büntetőügyben jogerősen kiszabott szabadságvesztését töltő – Portik 20 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész – Gyárfás Tamás felbujtói minőségének megállapításáért, továbbá mindkét terhelttel szemben a büntetések súlyosbításáért – fellebbezett.

Az ügyész Gyárfás Tamás esetében hosszabb idejű szabadságvesztés kiszabását kezdeményezte, továbbá indítványozta, hogy Portik feltételes szabadságra bocsátását későbbi időpontban határozzák meg. Gyárfás Tamás és védője felmentésért, Portik Tamás és védője felmentésért, valamint a büntetés enyhítéséért fellebbezett.

Az elsőfokú ítélet kihirdetése után az eljáró törvényszék elutasította az ügyészség Gyárfás Tamás letartóztatására irányuló indítványát. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblához benyújtott másodfokú indítványával az ügyészi fellebbezést mindkét elkövetőnél fenntartotta, egyben indítványozta Gyárfás letartóztatásának elrendelését az ítélőtábla ügydöntő határozatának kihirdetéséig.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk