Székesfehérvárról is járnak Szlovákiába vásárolni

  • narancs.hu
  • 2024. május 5.

Gazdaság

Mert odaát nagyobb a kedvezmény az akcióknál.

Két hónap alatt hatvanezerre nőtt annak a Facebook-csoportnak a látogatottsága, amely a Szlovákiába bevásárolni átjáró magyarok számára oszt meg praktikus információkat. A révkomáromi élelmiszerboltokban hétvégenként nagyon sok a magyar vevő, és jellemzően élelmiszerért mennek – írja a G7.

A lap szerint a Komárommal szemben, a Duna túloldalán lévő szlovákiai város a magyar élelmiszer-bevásárló turizmus egyik célpontja.

Bár akik a határ mellett élnek, mindig is átjártak a túloldalra, ha ott olcsóbban hozzájutottak egy áruhoz, de most Szlovákiába akár száz kilométeres távolságból is megéri elutazni, előfordulnak dunaújvárosi, székesfehérvári vásárlók is Révkomárom üzleteiben.

A Dunántól nyugati részéből a Győrhöz közeli Nagymegyerre járnak át a magyar vásárlók, Kelet-Magyarországról pedig Kassára vagy Rimaszombatra.

Akik útnak indulnak, azt mondják, a szlovákiai akciók kedvéért megéri odamenni, mert nagyobbak a kedvezmények. A cigaretta olykor dobozonként 5-600 forinttal kerül kevesebbe, így amit 12-15 dobozon megtakarítanak, az fedezi egy kétszáz kilométeres oda-vissza út költségét. Ugyanezt lehet tapasztalni sajttal vagy sörrel is.

Az is megfigyelhető, hogy sokan nem autóval mennek, hanem tömegközlekedéssel: országbérlettel Komáromig vonaton, aztán helyi buszjárattal át a szlovákiai oldalra. Az átjárás nem csak anyagilag éri meg, mert ezek az utak félig-meddig kirándulások, a magyarországi kínálathoz képest más áruk köre és a szokatlan ízvilág is vonzerő. Az is kiderült, hogy akik erre adják a fejüket, megtanulják, hogyan kell külföldön használni a bank- és hitelkártyát, figyelik az euró-forint árfolyamot, így a bevásárlóturizmus felér egy pénzügyi alapképzéssel.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk