Izrael megtámadta Rafahot

  • narancs.hu
  • 2024. május 7.

Külpol

A Hamász elfogadta volna a tűzszüneti javaslatot. Egyelőre folytatódnak a tárgyalások.

Hiába jelezte a Hamász a közvetítők felé, hogy elfogadja a tűzszüneti javaslatot, Izrael hétfő este támadást indított Rafah ellen

írja a BBC. Az izraeli hadsereg (IDF) közlése szerint célzott támadást hajtottak végre a Hamászhoz köthető célpontok ellen, nem sokkal később pedig izraeli tankok is bevonultak a területre, 200 méterre megközelítve az egyiptomi határt – számolt be a támadásról az AP.

Izrael a támadás előtt, hétfőn felszólította a menekülteket és a lakosságot, hogy vonuljanak a város keleti részén kijelölt humanitárius zónába. A hétfő esti légicsapásokban legalább öt ember meghalt Rafahban, köztük egy nő és egy gyerek.

 A Rafah elleni támadásra válaszul az Iszlám Dzsihád palesztin szélsőséges szervezet katonai szárnya rakétákat lőtt ki Izrael déli részére.

Izrael kedden delegációt küld Kairóban, hogy folytatódjon az Egyiptom által közvetített tárgyalás a fegyverszünet megkötéséről. A Hamász által elfogadott feltételeket Netanjahu korábban Izrael számára elfogadhatatlannak nevezte.

Hétfő este Tel-Avivban és Jeruzsálemben is a fegyverszünetért tüntettek. A tüntetők szerint az izraeli kormánynak élnie kellene a lehetőséggel, és hazahozni a még Gázában fogvatartottt izraeli túszokat. A Hamász által túszul ejtett izraeliek közül még 128 tartózkodik ismeretlen helyen, közülük már 34-en feltételezhetően halottak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk