Együttműködési megállapodást írt alá az MTVA és a China Media Group

  • narancs.hu
  • 2024. május 10.

Belpol

A hírhamisító Papp Dániel szerint a nézők lesznek a megállapodás legnagyobb nyertesei.

Kínában készült dokumentumfilmeket mutat be a közmédia a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 75. évfordulója alkalmából. Erről írt alá együttműködési megállapodást az MTVA és a China Media Group. Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója azt mondta: a két médiavállalat együttműködésének a nézők lesznek a legnagyobb nyertesei, és első alkalommal mutatnak be a magyar közmédia kulturális csatornáján a kínai partner által gyártott színvonalas dokumentumfilmeket.

„Magyarország azon nyugati országok egyike, amely kiemelt érdeklődéssel fordul a klasszikus kínai irodalom, kultúra felé” - magyarázta, megjegyezve: a két vállalat közti tartalomcsere pedig olyan hidat képez a kínai és a magyar emberek között, ami felülír minden földrajzi távolságot. „Összeköt és közelebb hoz” - jelentette ki Papp Dániel.

Sen Haj-hsziung, a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága Propaganda Osztályának helyettes vezetője, a China Media Group elnöke arról beszélt, hogy az elmúlt években gazdagok és színesek voltak a kínai magyar kapcsolatok. Különösen a fiatal generációk barátsága mélyült el - hívta fel a figyelmet, megjegyezve: a kínai emberek nagyon hasonlóak a magyarokhoz.

Kitért arra is, hogy Kínában széles körben ismertek Petőfi Sándor költeményei. Mint mondta, az emberek 90 százaléka ismeri Petőfit és a költő hősies dalait, hősies tetteit. „Szerintem ő hatalmas költő” - tette hozzá.

Hszi Csin-ping látogatása kapcsán tegnap Szijjártó gazdasági bejelentéseket is tett, ezeket is foglaltuk össze.

A kínai elnök és Orbán Viktor közös sajtótájékoztatójáról itt olvashatnak.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk