Magyar Péter ultimátumot adott a köztévének, különben a Kunigunda utcai székháznál fog tüntetni

  • narancs.hu
  • 2024. május 9.

Belpol

Miskolci tüntetésén Magyar tíz napot adott a köztévének, hogy behívják vitázni, különben tüntetést szervez. 

Csütörtökön Miskolcon tartott nagygyűlést Magyar Péter, a Tisza Párt EP-listavezetője országjárása során, ahol beszéde során ultimátumot adott a köztelevíziónak, hogy behívják, különben a tévészékháznál kíván tüntetni. 

Magyar arról beszélt, hogy vissza kívánja venni a közmédiát és betiltani az állami propagandát, majd Orbán Viktor miniszterelnöknek és Gyurcsány Ferencnek, a DK elnökének üzent, mondván mindkettejüket kihívta egy élő televíziós vitára a magyar köztévébe. "Szeretnék róla beszélni, hogy 20 év alatt közösen, kéz a kézben, mint egy család, hogyan tették tönkre az országot, hogyan lett Magyarország a második legszegényebb és a legkorrutabb ország 40 ezer milliárd uniós pénz után" – fogalmazott.

Magyar ezután azt mondta, "a narancssárga és a kék Fidesz két utcai harcosa bátran elfutott", maguk helyett Orbán Deutsch Tamást, Gyurcsány Dobrev Klárát küldte mint EP-listavezetőket. Magyar megjegyezte: "Deutsch Tamással nem szívesen vitatkozom, mert nem érdekelnek a marihuána legalizálási problémái", de ha ez az ára, hogy bejusson a köztévébe, akkor leül vele is vitázni. 

Magyar ezután felszólította Deutschot és Dobrevet, hogy ne bújjanak ki a vita alól, és azt kérte, írjanak vele közösen levelet a közmédia vezetőinek, hogy tegyenek eleget a jogszabályi tájékoztatási kötelezettségeinek és engedjék be a köztelevízió élő adásába, hogy beszélhessenek a magyar embereknek az ország múltjáról és jövőjéről.  

"Bármit is mond Dobrev Klára, bárhova elmegyek vitatkozni, bárkivel leülök, de először a köztelevízióba megyünk" – jelentette ki Magyar Péter, majd azt mondta: "Ha 10 napon belül nem kapunk választ a köztelevízió vezetőitől, hogy mikor, melyik nap, hány órára mehetünk be élő egyenes vitára, akkor ott leszünk a köztelevízió III. kerületi Kunigunda utcai épületénél, és addig nem megyünk haza, amíg nem engedik meg, hogy beolvassuk a magyar emberek követelését, vagy leüljünk egy élő egyenes vitára Deutsch Tamással, Dobrev Klárával, Gyurcsány Ferenccel, Orbán Viktorral, vagy akivel akarják."

Hozzátette, az a magyar emberek köztelevíziója, nem a Fidesz propagandacsatornája, ezért azt üzente a köztévé vezetőinek, hogy ha 10 napon belül nincs válasz, akkor ott lesznek sok ezren és nem mennek addig haza, amíg be nem engedik őket. 

 
Magyar Péter nagygyűlése Miskolcon
Fotó: Dusza Erika
 

 

(Borítóképünkön: Magyar Péter a Partizán adásában) 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk