Hadházy és Magyar leültek, és megbeszélték, miben értenek egyet, és miben nem

  • narancs.hu
  • 2024. április 29.

Belpol

Június 9-ig mindenki a maga dolgaival foglalkozik, utána folytatják az eszmecserét.

Hétvégén egyeztetett egymással Magyar Péter és Hadházy Ákosderült ki a független országgyűlési képviselő hétfői Facebook posztjából.

Megbeszéltük, miben értünk egyet és miben nem"

– írta Hadházy – "abban maradtunk, hogy június kilencedikéig mindenki foglalkozik a maga dolgaival, utána majd folytatjuk az eszmecserét, az általa aláírt szerződésekről is".

Mint ismert, nem véletlen, hogy a független országgyűlési képviselő szerződésekről beszél: múlt héten arról számolt be, hogy belenézett a Diákhitel Központ Magyar által is elismerten felülárazott szerződéseibe, és mondhatni, nem tetszett neki, amit ott látott. Hadházy akkor későbbre ígért konkrétumokat, de megjegyezte, hogy a kommunikációs megbízásokon túl vannak "közvélemény-kutatások, erősen megkérdőjelezhető árazással, tanulmányok, amik valószínűleg soha el sem készültek, vagy ha igen, akkor azok mosolyt fakasztóan primitívek és semmitmondóak és még sok, nagyon furcsa szerződés", amik jó része Magyar Péter vezérigazgatósága született. Hadházy hozzátette, "azoknak, akik feltétel nélkül bíznak Magyar Péterben, azt tudom javasolni, ne olvassák el az ezekről a szerződésekről szóló posztjaimat".

A képviselőt követői és Magyar Péter szimpatizánsai intenzíven támadni kezdték kommentekben, miután az igazságügyi miniszter exférjéről negatívan nyilatkozott, azután pedig végképp, hogy ügyeivel, szerződéseivel kezdett foglalkozni.

Magyar minderre azzal reagált, hogy egy kommentben Hadházyt a rogáni propagandával azonosította. Mire Hadházy már úgy fogalmazott: nem sokban különbözik Magyar reakciója a Fidesz módszereitől, ha mindenkit azonnal ellenségnek tekint, aki nem feltétlenül ért vele egyet.

"A múlt héten meglepő volt látni a reakciókat, miután beszámoltam arról: a Diákhitel Központ szúrópróbaszerűen kikért szerződései között nem csak a Balásy-birodalom megrendelései a durván túlárazottak és feleslegesek. A hozzászólások sokszor lehangolóak voltak, de annak mindenképpen örülök, hogy Magyar Péter kész volt beszélni ezekről is" – írta a találkozó után hétfőn Hadházy.

Hadházy azért hozzátette, hogy az általa látott dokumentumok közt "több olyan volt, amely többé vagy kevésbé gyanút keltett. Ezek jellemzően nem olyan nagy összegről, egyenként 10-50 millió forintról szólnak, de összességében százmilliós nagyságrendet tesznek ki. A többségét megkérdőjelezhető árú és hasznú tanulmányokra és képzésekre kötötték." A képviselő hozott egy példát is, amely a posztjában olvasható.

Természetesen Hadházy bejegyzésére Magyar is reagált, kommentjében azt írta: "én a konkrét szereződést és annak árazását 4 év távlatából fejből nem tudom véleményezni", azt ígérte, ha visszatér országjáró turnéjáról, hajlandó akár közösen is megtekinteni a dokumentumokat és háttéranyagokat.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.