Videót közölt a Hamász az egyik magyar túszról

  • narancs.hu
  • 2024. április 27.

Külpol

Október 7-ei elrablása óta most először adtak életjelet róla.

A Hamász nemrég videót közölt két izraeli túszról, közülük az egyik az az Omri Miran, akinek az izraeli mellett magyar állampolgársága is van – vette észre a Hetek című lap online kiadása, melyet a hvg.hu szemlézett.

Ahogyan a lap megjegyzi, ez az első alkalom, hogy a 46 éves izraeli-magyar férfiről életjelet adtak tavaly október 7-i elrablása óta. Omri Miran mellett a másik túsz, aki a videón könnyeivel küszködve beszél, a 64 éves Keith Siegel.

A 3 percesre vágott felvétel elején a két férfi külön-külön elmondja nevét, majd reményeiket fejezik ki, hogy egy újabb túszalku keretében minél előbb hazajuthatnak. A videó készítésének időpontja ismeretlen, de ahogyan a Hetek rámutat, az egyik túsz a zsidó húsvétról beszél (amelynek első napja hétfőn volt), így feltételezhető, hogy azt nemrég vették fel. 

A hvg.hu tavaly novemberben beszélt Omri Miran családjával, akik akkor elmondták, hogy nem tudnak semmit a férfi hollétéről, aki egyébként azért kettős állampolgár, mert édesanyja magyar, így ő is rendelkezik magyar állampolgársággal az izraeli mellett. Omri felesége, Lishay Lavi és két kislány, a 2 éves Ronu és a 7 hónapos Alma szerencsésen túlélték a Hamász támadását. A terroristák rájuk törték a házuk ajtaját és más szomszédaikkal együtt órákig fogva tartották őket. A férfit és egy másik családapát aztán elhurcolták, a családot magukra hagyták, akik akkor kerültek biztonságba, amikor órák múlva megérkezett az izraeli hadsereg.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk